Vancouver deel 1
Blijf op de hoogte en volg Sandy
03 Augustus 2015 | Canada, Vancouver
Dus best wel uitgeslapen, rustige ontbijtjes en pas tegen de middag op pad.
De eerste dag lekker rond het huis in Noord gebleven. Er was die vrijdagavond ook een Foodtruck Festival aan de waterfront, dichtbij Lonsdale Quay, waar we lekker hebben rondgelopen en gesnoept van lekkere hapjes en biertjes.
Zaterdag hebben we echt veel gelopen door Downtown Vancouver: Gastown met de stoomklok, Chinatown, beetje langs het water, de seawall bij False Creek, gelopen daar waar ook de Science World bal is en het Stadium waar Taylor Swift die dag een concert ging geven -allemaal jonge meisjes met spandoeken enzo- Over Georgia en later Robson street gebanjerd. Tot het eind waar Stanley Park begint, linksaf Denman op. En daar begon het nog drukker en nog drukker te worden, busladingen politieagenten werden er uitgepakt.... Jeetje was er some kind of event ofzo?!
Tja, was het antwoord. Er komen hier vanavond maar zo'n 400.000 mensen heen om het vuurwerk te bekijken dat door de Canadese ploeg wordt verzorgd.... Oh.... We wisten daar wel vanaf en we hadden ook wel gehoord dat het druk zou worden maar dat het zo'n gekkenhuis zou worden hadden we niet ingeschat.
Ons plan was dan ook steeds wel geweest niet zo dicht mogelijk rond English Bay te blijven, waar de meeste mensen zouden zijn, maar lekker verderop op Granville Island een plekje te vinden om het dan weliswaar van verderaf te zien, maar wel wat relaxter.
Dat hebben we uiteindelijk ook gedaan, al hadden we ons wel een beetje verkeken op de afstand die het was om daarheen te lopen over de brug... Poehee. We waren blij dat we bij restaurant Bridges zaten, buiten op het terras. Ook al zat Burrard Bridge er nog tussen, we hebben het mooi kunnen bekijken, totdat de rook die precies onze kant op werd geblazen het zicht wel erg versperde. Toen met bus 50 terug naar de Seabus gegaan (teruglopen was een beetje te veel van het goede) en nog even buiten zitten chillen op ons eigen terrasje.
Zondag een heel groot stuk van Stanley Park doorgelopen. Helemaal de Seawall volgen die rondom loopt was te veel geweest, maar we hebben nu op ons dooie akkertje ook best nog verschillende kanten van dit mooie stadspark gezien. Zeker op zo'n zondag van een lang weekend wordt het veel gebruikt door verschillende soorten recreanten: kinderen die in badkleding door de waterspuiters heen rennen, skeelerende pappa's met zoontjes. Hele hordes die al fietsend een rondje om gingen. Hardlopers, wandelaars bijv op de Trail langs t mooie Beaver Lake, beachbummers en zelfs bij second Beach een zwembad die ook druk bezocht was. Alles op zijn canadees goed gereguleerd: op bepaalde stukken werd de fietsrichting voorgeschreven en daar waar het erg druk is moet je met je fiets aan de hand lopen...
Het was een heerlijk relaxed festival sfeertje waar we ons in bevonden zeker op Sunset Beach Park, toen we eigenlijk al het Stanley Park uitwaren. Ws ook nog deze sferen omdat eerder die dag de Pride Parade door Vancouver was getrokken. We zagen nog allemaal rainbowvlaggen en mensen met rainbowmakeup op de ogen rondlopen. Dat hielp denk ik ook wel mee in de relaxtheid van de stad.
Weer dwars door downtown terug gelopen naar Waterfront Station en daar bij de Steamwork Brewery biertjes gedronken en een hapje gegeten. Een laatste avondmaal samen, want vandaag, wat trouwens ook weer een feestdag is, BC-dag, vandaar dat het een lang weekend is voor iedereen hier, is Pieter vertrokken. Terug in het vliegtuig naar Amsterdam.
Ik blijf nog een klein weekje. Bij Angie en Steve in huis.
Heel toevallig, als je het had willen plannen was het niet zo gelopen, wonen die hier ook in North-Vancouver en mag ik daar de laatste zes nachten bij hen verblijven. Ik mag dus vandaag zo lang als ik wil bij John en Melissa in huis blijven. Angie&Steve zijn nu op de terugweg van een weekje zeilen in the Gulf Islands en komen vanavond tussen 19 en 20 uur thuis.
Ik rol dan mijn tas de heuvel af van 4th street naar Esplenade en mag dan alvast op hun patio gaan zitten als ze nog niet thuis mochten zijn en hoop dan nog het een en ander samen met hen te kunnen gaan bekijken....
Weer een volgend stukje van deze Westcoast-avonturenreis!
04 Augustus 2015 - 08:57
Ellie:
Zal weer even wennen zijn zonder Pieter, San! Geniet nog even van de laatste dagen! -
04 Augustus 2015 - 09:51
Jenny:
Mooi en indrukwekkend die dag in Vancouver met dat vuurwerk. Mocht je Joe en Joyce nog tegenkomen, met hen ben ik daar jaren geleden ook geweest. Ongelooflijk druk.
Doe Ang en Steve de hartelijke groetjes van me, you'll have a great time with them. En tante Sophie en rest van familie. Xxx -
04 Augustus 2015 - 17:54
Pieter:
Ik ben intussen weer thuis in Nederland na een pittig reisje. Weer een mooi stukje geschreven liefje! Het was fijn. xxx -
04 Augustus 2015 - 19:52
Jeyanthi:
Weer bijzondere reis lieverd, geniet samen, en ik lees met plezier je verhalen. En grote kus van ons uit Vlieland xxxx