Update over het gedoe
Blijf op de hoogte en volg Sandy
08 Augustus 2013 | Canada, Quinte West
Het heeft heel wat voeten in aarde gehad om alles te regelen. Het leek wel of alles wat tegen kon zitten dat ook heeft gedaan: een national holiday om alles lekker te vertragen, Ottawa politie die om de een of andere duistere reden niet kan communiceren met Trenton Police terwijl ze toch zelfs in de zelfde provincie liggen! American Express die het wel erg raar vindt dat mijn travellers Cheques nogmaals gestolen zijn en dus alle gegevens van mijn werkgever wil hebben om een onderzoek op te starten.... Tsss. Het internet wat er in Toronto uitligt waardoor ze mijn gegevens niet binnen krijgen en mij dus niet terug kunnen bellen om een afspraak te maken.... Man o man, gaat het allemaal lekker???!!!
Maar goed, woensdagochtend dan contact gehad met iemand van het consulaat. Daar moet ik morgen, vrijdagmiddag, met al mijn ingevulde formulieren, politierapport en what not verschijnen zodat ze het hele pakketje per UPS naar Washington DC kunnen sturen, alwaar er een noodpaspoort voor me gemaakt kan worden zodat ik woensdag as weer terug kan vliegen naar Nederland....zucht.
The silver lining in dit alles is dat ik bij mijn familie zat, een meer dan geweldig dak boven mijn hoofd had, hun telefoon mocht gebruiken om alles te handelen en zij me intussen met alles waar ze konden hielpen en leuke dingen voor me verzonnen en me heerlijk verzorgden. Je moet er toch niet aan denken dat je dit in een vreemde stad vanuit n hostal ofzo moet doen!
Stephanie heeft een gloeiende hekel aan rijden in het drukke verkeer in Toronto, dus die brengt me een heel stuk op weg naar Oshawa GoTrain station en dan rijd ik zo naar downtown Toronto.
Gedoe regelen, heb al een hostel geboekt in elk geval voor de eerste nacht, maar ws wel ook voor de overige nachten (of het moet heeeel erg slecht zijn) en dan ga ik daar Andrew en Amanda meeten die ik vorig jaar in El Salvador heb ontmoet.
Zij hebben n auto geregeld voor zaterdag zodat we samen naar Niagara Falls kunnen gaan. Erg gezellig.
En hoewel ze door de weeks moeten werken zullen zij me ook hun stad vanuit Local's eyes laten zien, wat natuurlijk altijd de beste manier is om een stad te leren kennen.
Ik doe dus mijn best, zoals jullie allemaal zeggen, om vooral t beste te halen uit de laatste dagen hier van mijn vakantie. Rob schreef me de wijze woorden toe: Papieren kunnen vervangen worden, herinneringen niet.
Laat ik met al deze wijsheid dit stukje afsluiten.
08 Augustus 2013 - 17:45
Jacqueline Laan:
Wat een rot einde aan je vakantie, zeg. Gelukkig bij familie die helpen en het toch gezellig houden. en nu nog TO en de Falls... Laten wij hopen dat het Toronto/Niagara en GENIET wordt.
Bon courage et liefs de Jacqueline et Benoit -
08 Augustus 2013 - 18:47
Wouter Meijling:
Tjonge zeg,,wat een gedoe mevrouwtje,,,of ben je ons op een "slimme"
manier aan het voorbereiden,dat je "noodgedwongen" nog een maandje
in den vreemde moet verblijven.?
Het is hier inmiddels prachtig...als je terug bent loop dan eens om 5 uur sóchtends
langs de kust,,en je bent heel die shit meteen vergeten.
X Wouter
08 Augustus 2013 - 18:51
Debbie:
Whoa, Niagara Falls! Daar willen wij binnen een aantal jaar ook nog eens heen!
Maak er nog wat van, he!
XXXDeb -
08 Augustus 2013 - 19:01
Tineke:
Tja.... wat een GEDOE...!! Gelukkig dat je nog een aantal leuke dingen gaat ondernemen...Geniet er van meid! -
08 Augustus 2013 - 20:11
Inge De Witt:
Hoi Sandy, zul je altijd zien gebeurt zo iets in een geciviliseerd land...overal ter wereld zijn mensen die niet het verschil weten tussen mijn en dijn. Geniet van je laatste dagen in Canada! -
08 Augustus 2013 - 21:59
Esther:
Hoi san, wat vervelend allemaal! Toch nog heel veel plezier in je laatste week! En geniet van de watervallen, het lijkt me geweldig om die een kerving het echt te zien!
Liefs esther -
09 Augustus 2013 - 19:19
Ab :
Lieve Sandy,
Ik hoop echt dat het lukt om je dagen niet laten verzieken door bureaucratisch gedoe.
Volgens mij gaat dat lukken .
Geniet er van en tot snel !
Liefs Ab -
10 Augustus 2013 - 16:11
Ankie Walhout:
Lieve Sandy,
Drukte net op een verkeerde knop, dus wat mijn reactie weer weg.
Nu nog een keer.
Ik ben inmiddels terug van onze piepkleine vakantie (in vergelijk met de jouwe)
Heb eerst even al jouw berichten gelezen: Wat een gedoe zeg met doe diefstal. Ik hoop dat alles goed komt en ik vind het erg knap dat je nog zo goed als het kan lekker blijft genieten. Vooral doen.
Fijne dagen nog en een goede terugreis.
Ik mail je als je thuis bent.
Groetjes van Ankie -
12 Augustus 2013 - 22:46
Wendy Janssen:
Hey mop!
Lees nu pas al je verhalen, drukdruk...
Wat een avonturen weer zeg, maar wat een narigheid zo op het eind.
Ik hoop dat het ondertussen allemaal goedgekomen is en dat je nog geniet van de laatste dagen.
Tot snel , alvast een goede reis terug, en een héle dikke knuffel!!
Liefs Wendy xxx